Om att pensionär i Östergötland ska betala sina rullatorer

Från och med 1 April ska pensionärerna i Östergötland själva få betala för sina rullatorer. En kostnad på upp emot 2000 kr för personer som i vissa fall inte har mer än 5-6.000 kr efter skatt i månaden att leva på.

Visst jag kan förstå om Östergötlands landsting har det knapert och behöver spara. Konsekvensen kan dock bli att det är kommunerna som får betala mer för hemtjänstservice då de som inte har råd med rullator måste stanna hemma och är behov av mer hjälp än förut då de inte har möjlighet att gå ut längre. Hur ekonomiskt är det?

Nej ett förslag är att låta  AMFs Christer Elmehagen betala tillbaka ca 40 miljoner kr till en speciell pensionsfond. Det räcker till ca 20.000 rullatorer och då går pengarna åtminstonde till behövande pensionärer. För de resterande pengarna Christer har över har han ju ändock råd med 10.000 rullatorer för eget bruk. Jag kan inte tänka mig att han behöver många fler än så på äldre dar...


Lönebonusar och pensionsavtal

Jag blir så trött på alla lönebonusar och pensionsavtal. Visst, jag förstår attraktionskraften i att få hundratals miljoner, men kom igen. Kan man verkligen behöva så mycket och framförallt kan en dödlig arbetande människa verkligen vara värd så mycket?

Jag kan förstå om det finns vissa människor som gör ett så in i h*lsikes bra jobb eller har så stora ansvar att de är värda 10 gånger eller t.o.m. 20 gånger en vanlig knegares månadslön. De tillhör troligtvis undantagen, men visst jag kan förlika mig med tanken. När vi närmar oss tal i storleksordningen 1000 gånger mer, ja då blir det hela bara patetiskt... Jag säger bara stopp, sluta!


kalleankapartiet.blogg.se

Ja namnet är väl varken bra eller originellt, men ska sanningen fram så bryr jag mig inte om vad bloggen kallas. Jag fick bara en sån lust att ventilera mina åsikter om dittan och dattan och om alla andra ska "blogga" så ska väl jag med!  Vem vet det kanske har nån slags terapeftisk verkan. I alla fall har jag läst det någonstans...

Välkommen att kommentera! 

RSS 2.0